Calendario de eventos

RAL·LI RIELLS I VIABREA

 
Desde: Sábado, 18 Abril 2020 - Hasta: Sábado, 18 Abril 2020
Lugar del evento Riells i Viabrea
Organizador Pistonets Racing Club Esportiu
Contacto Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Riells I Viabrea  
Riells i Viabrea.jpg

 

RAL·LI RIELLS I VIABREA

El terme de Riells i Viabrea té 26,53 km2 i està situat al sud de la comarca de la Selva. El 60% del terme s’integra en el Parc Natural del Montseny i en la seva zona d’influència. Limita amb els termes d’Arbúcies, Sant Feliu de Buixalleu, Breda, Sant Celoni, Gualba i Fogars de Monclús. Aquests tres darrers municipis pertanyen a la comarca veïna del Vallès Oriental.

Comprèn dos paisatges diferenciats: al nord, a la zona més muntanyosa, inclosa en la Parc Natural, hi ha Riells del Montseny, amb masies disseminades que en els darrers anys han sofert un fort despoblament. Al sud del terme, formant part de la depressió selvatana, hi ha Viabrea, que tampoc no té un nucli urbà concret sinó que està integrat per diversos barris i urbanitzacions.

Aquesta zona ha conegut un fort increment de la població, i actualment hi ha l’Ajuntament, situat en l’antiga masia de Can Salvà, i altres serveis com l’escola, correus, el poliesportiu, etc.

El punt  més alt del terme és el turó de Morou, amb 1.307m, en ple massís del Montseny, on neixen molts torrents i rierols que en ajuntar-se formen la riera de Riells. El punt més baix només és a 85 m sobre el nivell del mar. Aquest gradient altitudinal dóna lloc a una important diversitat climàtica i de vegetació.

Des dels temps antics ha estat una terra de pas travessada per importants vies de comunicació nord-sud: la Via Augusta, el Camí Ral … i actualment la carretera C-251 de Granollers a Girona i la línia de ferrocarril Barcelona-Portbou, amb l’estació compartida Riells i Viabrea-Breda. A l’altra banda de la Tordera, fora del terme, passa l’autopista AP7.