Buscar evento


Calendario de eventos

La Colonia Escocesa de Borgonya

 
Desde: Domingo, 26 Enero 2020 - Hasta: Domingo, 26 Enero 2020
Lugar del evento Borgonyà, Sant Vicenç de Torelló, Barcelona
Organizador Classic Car les Franqueses
Contacto Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Teléfono 620 239 406
Borgonyà  
borgonya.jpg

 

La Colonia Escocesa de Borgonya

 

Borgonyà és una localitat que forma part del municipi de Sant Vicenç de Torelló, a la comarca d'Osona, província de Barcelona. És la colònia tèxtil industrial més important i destacada de tota la conca del riu Ter. Va ser fundada l’any 1894 per l’empresa escocesa J&P Coats, d’aquí que popularment també se la conegui com la colònia dels anglesos.

La urbanització dels carrers, els petits jardins de les cases i el maó de les parets confereixen a aquest nucli un caràcter purament anglès que s'ha conservat fins al dia d'avui. L'estructura de colònia també s'ha mantingut: al costat del riu es troba la fàbrica, una mica més amunt els habitatges dels obrers i, a mig vessant, sobresurten els xalets dels amos amb l'església al costat. "El poder sempre està a dalt per controlar", recorda irònicament una veïna de les anomenades cases dels treballadors.

Programa:

9.15 h.- Punt de trobada. Restaurant el Pinós (Esmorzar per lliure) Autovia C-17 a uns 2 kms passat Aiguafreda. i lliurament de road book

10.15 h.- Sortida direcció Vic Puigcerdà, fins a agafar l'autovia C-17

11.00 h.- Arribarem a Borgonyà, 33 kms, aparcament i visita guiada a la Colònia Tèxtil

13.00 h.- Acabada la visita recollirem els vehicles i ja en ruta cap a La Cabanya del Mir (Santa Maria de Besora) 15 kms

13:30 h.- Arribada al restaurant La Cabanya del Mir, menjar i fi de la trobada.